Relatietherapie Tilburg – Josie van Dijk

Wanneer in relatietherapie?

Waarschijnlijk is er heel veel niet meer. Je bent elkaar kwijt, het contact, het gemak van elkaar begrijpen, samen op weg zijn. Misschien vliegen jullie elkaar wel constant in de haren. Of, juist het tegenovergestelde: jullie leven op twee eilandjes. Maar er is nog wel iets. Misschien zijn het de kinderen, misschien de herinneringen, misschien de liefde, of een beetje van alles. Je wilt nog. Je ziet jullie nog. Je hebt nog hoop. En je wilt er aan werken.

Diepe processen en alledaagse mechanismen

In een relatie komen twee uitersten bij elkaar: aan de ene kant spelen er diepe, oude processen van hechting, contact, emoties en kwetsbaarheid en aan de andere kant zijn jullie een machientje van reacties. In de loop der jaren sleet oud zeer en gedrag dieper in en de radertjes vallen automatisch in elkaar. Het wordt steeds moeilijker aan jullie eigen chemie te ontsnappen. Als die chemie prachtig is, is dat geweldig. Maar is het zuur, dan zink je steeds dieper weg. Je zult het waarschijnlijk maar al te goed merken: het is vreselijk moeilijk daaruit te ontsnappen.

Jullie chemie

In de behandeling bij Relatietherapie Tilburg richten we ons ook op die twee aspecten: de diepere emoties en jullie interactie. Dat laatste als eerste. Ik help jullie inzien wat de patronen zijn, waar de reactie op elkaar bijna een reflex is. Zo kunnen jullie de vaste stappen van jullie interactie herkennen en er uit breken. Als jullie dat gedaan hebben, kunnen jullie verder. In sommige gevallen volstaat dat. In andere gevallen merken cliënten dat er meer speelt, dat ze naast de dagelijkse interactie ook als persoon willen groeien om dichter bij elkaar te komen. In dat geval verdiepen we niet alleen jullie persoonlijke ervaringen, maar ook wat de relatie tot nu toe met jullie gedaan heeft.

Relatietherapie Tilburg: mooi resultaat

Een relatie is een thuishaven waar je geïnspireerd wordt. Waar je zingeving vindt, waar je je geborgen voelt. Waar je helemaal jezelf kunt zijn. En waar je de kracht van geven op zijn best kunt beleven. Het is ook de plek waar je de meest rauwe, ruwe uitvoering van jezelf bent. Je laat je écht kennen. Er is geen enkele vorm van ‘schone schijn’. Stellen die een dip in hun relatie te boven komen, hebben in de regel diep in elkaars ziel gekeken en elkaar kunnen omarmen inclusief de pijn, de kwetsbaarheid en ook de onmacht. Dat maakt het verbond hechter en het contact milder en liefdevoller.

Samen naar een oplossing werken

Ik wil jullie graag helpen. Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Neem telefonisch op of vul het contactformulier in ter attentie van Josie van Dijk – Relatietherapie Tilburg.