Stress- en burnout therapie

Wie had dat gedacht?

Iedereen met een burn-out is verrast. ‘Ik? Een burn-out? Maar dat past toch helemaal niet bij me?!’ Iedereen. Een burn-out is iets voor anderen. Als je er over nadenkt is dat heel logisch.

Wat je doet met je energie

Niets is menselijker: je kop in het zand steken, ontkennen wat er is als dat je niet uitkomt en van tijd tot tijd gewoon slecht voor jezelf zorgen. Iedereen doet dat wel eens. Jij echter deed het de hele tijd. Niet bewust, maar onbewust. De vraag is ‘waarom deed je dat?’ Een burn-out is een keuze De meeste cliënten schrikken van die gedachte. Een burn-out overkomt je toch? Je bent toch ergens in beland waar je helemaal niet om gevraagd hebt? Maar dat heb je wel. De weg hiernaartoe is een serie keuzes die je maakte, sommige groot en ingrijpend, andere klein en schijnbaar onbelangrijk. En gelukkig maar dat het een keuze was, want dat betekent dat je ook anders kunt kiezen.

Burn-out thema’s

De meeste burn-out thema’s gaan over energie, doen wat je belangrijk vindt en zinvol en plezierig leven. De meeste mensen met een burn-out hebben zich ernstig vergist in hun eigen energiebalans, het leek een oneindige bron. Thuis, werk, vrienden, hobby’s – het kan allemaal zomaar. Je haalde er ook wel een beetje eer uit, uit alles kunnen dragen. Niet zwak zijn, niet om hulp vragen, geen ‘nee’ zeggen.

Daarnaast heb je waarschijnlijk uit het oog verloren wat je belangrijk vindt. Werk voelt doorgaans heel acuut: die targets moeten gehaald worden en deze klant mag niet verloren worden! Maar acuut is niet belangrijk. En het is heel makkelijk die twee door elkaar te halen. Je hebt niet stilgestaan, om je heen gekeken en keuzes gemaakt op basis van wat voor jou en degene die je lief hebt belangrijk is.

Burn-out is een kans

Je zult merken dat het gevoel dat je nu hebt vrij snel verdwijnt. Dat je lichaam eenvoudigweg aan de bel heeft getrokken om je op veel meer gebieden wakker te schudden dan alleen ‘je werkt te hard’. Je krijgt de kans als mens te groeien, meer te kunnen geven, genieten en echt leven.

Laat me je helpen

Stuur een e-mail of neem telefonisch contact op en doe je verhaal.